Travle uger i vente

Travle uger i vente

Rådhuscentret i Farsø ruster sig til julehandlen og fremtiden

Farsø Rådhuscenter går nogle travle juleuger i møde. Mens centret for nyligt varmede op med årets Æblefestival, og Black Friday – den 23. november.
– Det blev en hektisk dag, fastslår formanden for PR-udvalget i Rådhuscentret, Finn Bisgaard. – Black Friday har vokset sig stort – også i Farsø, og vi fik en travl fredag, lyder det fra Finn Bisgaard.

Han er selv indehaver af tøjbutikken Din Tøjmand, og han betegner Rådhuscentret som hjertet i Farsøs handelsliv. – Centret spiller en markant rolle i det lokale næringsliv. Vi har en bred vifte af butikker, og spektret er ganske varieret. I alt er her 18 lejemål, oplyser Finn Bisgaard, der i det hele taget er godt tilfreds med opbakningen til Rådhuscentret. – Jeg synes, de lokale er gode til at lægge deres indkøb i centrets butikker. Men det kræver selvfølgelig, at vi hele tiden er opmærksomme på at skabe gode tilbud og aktiviteter. Vi har derfor også et aktivitetsudvalg, som løbende planlægger tiltag. Det kan være alt fra Æblefestivalen som vi afvikler hvert år i oktober til koncerter og underholdning. Gennem årene har vi haft ganske mange kendisser på besøg – blandt andre Keld & Hilda Heick og Linse Kessler.
Visionært projekt

Farsø Rådhuscenter blev etableret i 1989. En arbejdsgruppe i den lokale handelsstandsforening tog initiativ til centret, der fortsat er på private hænder. Det er Vesthimmerlands største indendørs indkøbscenter og omfatter i dag 12.500 overdækkede kvadratmeter. – Der er ingen tvivl om, at det i sin tid var et meget visionært projekt. Centret er ombygget og udvidet et par gange, og i dag har vi en ganske optimal indretning med indgange fra flere sider. Centret har lyse brede gange samt flere caféer og opholdsmiljøer, fortæller Finn Bisgaard. – Vi er også så privilegerede, at vi råder over 300 gratis p-pladser. Det er ligeledes med til at trække kunder til centret, konstaterer Finn Bisgaard, som ikke er i tvivl om, at centret også nok skal klare konkurrencen fra andre og større centre. – Farsø har altid været en god handelsby. Det kræver selvfølgelig, at vi står sammen, og at folk handler lokalt. Men vi ligger midt i byen, og i Farsø er der ganske langt til både Aalborg, Viborg og Randers. Så hvis vi hele tiden evner at forny os og skabe et attraktivt handels-miljø, så tror jeg sågar, at vi formår at modstå kampen mod nethandlen.

Det er i hver fald vores vision. Foreløbig ser vi frem til en forhåbentlig god julehandel, slutter formanden.