Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Belmaflex – Erhvervspris 2014

Vi har i erhvervsrådets bestyrelse – på et møde hvor du var fraværende – enstemmigt besluttet at Farsø Erhvervsråds erhvervspris 2014 skal gå til dig og Belmaflex A/S.

Brian Otte og Erhard Kristensen

På bestyrelsesmøderne i erhvervsrådet drøfter vi løbende, hvilke virksomheder i vores lokalområde, der gør det godt, og Belmaflex er bestemt en af de virksomheder, der har gjort det godt.

Nu er janteloven jo ind i mellem også gældende i Farsø, så derfor skal vi i erhvervsrådets bestyrelse jo passe på med at give hinanden for mange roser, det kan jo nogle gange vokse en over hovedet. Vi har dog i bestyrelsen besluttet, at vi ikke vil stå tilbage for at give dig nogle anerkendende ord, for den indsats du har ydet for Belmaflex.

Tilbage i 1999 gik du med nogle idéer omkring produktion af muffer og fittings til Fjernvarmeindustrien. Du havde erfaring med dette fra et tidligere job. Via dine kontakter til nogle investorer, fik du solgt idéen og I fik etableret virksomheden Belmaflex i Farsø. Du har nævnt, at det faktisk var lidt af et tilfælde, at det lige blev Farsø, som I valgte. De rigtige lokaler var der lige på det rigtige tidspunkt. Det er vi bestemt rigtig glade for i Farsø, da du har formået at få startet en rigtig god virksomhed op – helt fra bunden.

I år 2000 startede I produktionen op i Farsø, i 2004 åbnede I en afdeling i Polen og i 2012 fortsatte I til Rusland, hvor endnu en afdeling blev åbnet. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 70 medarbejdere, fordelt med ca. 30 i Farsø, ca. 30 i Polen og ca. 10 i Rusland. I producerer 4 – 500.000 muffer og fittings om året i alle mulige tykkelser og støbninger. 80 % af jeres produktion går til Eksport, hvilket måske også er årsagen til at I har åbnet fabrikker i Polen og Rusland, da I herved får mulighed for at producere jeres produkter tættere på kunderne.

I har mange både små og store kunder, hvor bl.a. LOGSTOR – eller Løgstør Rør, som virksomheden her i lokalområdet nok er mere kendt som – er en kunde, som I har et tæt samarbejde med. Og man må sige på godt jysk, at det gør I ikke så ringe endda, det der med at producere muffer og fittings.

I og med at I er et aktieselskab, så er jeres regnskaber jo offentlig tilgængelige, og derfor kan jeg også godt fortælle, at I år efter år har leveret stigende omsætning og sorte tal på bundlinjen. Det fortæller om at I er dygtige til det I har med at gøre, og selv om at konkurrencen helt sikkert også er hård på jeres område, så evner I at skabe gode resultater.

Vi håber selvfølgelig at det fortsætter, ligesom vi naturligvis også håber at jeres virksomhed i Farsø udvikler sig positivt, så vi kan skabe vækst og nye arbejdspladser til gavn for vores lokalområde.

Vi vil gerne fra bestyrelsens side anerkende den indsats, som du har ydet for at bygge en god og sund virksomhed op med konstant fokus på udvikling af nye produkter, der kan begå sig på de internationale markeder. Det var derfor bestyrelsens klare opfattelse, at du har fortjent at modtage erhvervsprisen.

På den baggrund vil jeg gerne ønske dig et stort tillykke med Farsø Erhvervsråds Erhvervspris 2014.

Farsø, den 19.03.2014 Brian Otte Samuelsen