Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Farmas – Erhvervspris 2018

Vi har en rigtig god tradition i Farsø Erhvervsråd i forlængelse af vores årlige generalforsamling med at anerkende en lokal virksomhed for en indsats, der fortjener Erhvervsprisen.

I bestyrelsen for erhvervsrådet er vi meget glade for denne tradition, da vi herved har mulighed for at fremhæve virksomheder i vores område, der er med til at gøre en forskel.

Ole Rosengren, Poul V. Nielsen og Anette Rosengren

De virksomheder der igennem årene har modtaget prisen spænder utrolig bredt.

Prisen er gået både til små og store virksomheder, til nystartede og til virksomheder med mange år på bagen.
Processen med at finde den virksomhed, der skal vinde erhvervsprisen, starter med at vi via annoncer i Farsø Avis og via mails til vores medlemsvirksomheder, beder om at få kandidater til at vinde dette års erhvervspris. Bestyrelsen i Farsø Erhvervsråd går også op i helikopteren og kikker bredt ud over de virksomheder, som vi har i vores område.

Vi oplever i øjeblikket, at en række af vores virksomheder er inde i en rigtig flot udvikling, der fortjener anerkendelse. Virksomheder med hovedsæde i vores område, som etablerer nye afdelinger uden for Vesthimmerland, virksomheder der ansætter nye medarbejdere, virksomheder der flytter i nye og større lokaler, fordi de hidtidige lokaler har været for trange, virksomheder – der med baggrund i en produktion i vores lokalområde – oplever vækst på eksportmarkederne og omsætter deres produkter til store dele af verden.

Der har derfor været adskillige rigtige gode kandidater, som fortjener anerkendelse og hæder og derfor bestemt også har været værdige til at vinde Erhvervsprisen 2018.

I år skal prisen gå til en virksomhed, der har hovedsæde i Farsø. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1941. Der er tale om en familievirksomhed. Det er 3. generation, der i dag står i spidsen for virksomheden. Navnet Farsø har altid indgået i virksomhedens navn – helt eller delvist.

Virksomheden opererer i en branche, der har været særlig hårdt udfordret igennem finanskrisen – på trods af dette, har virksomheden leveret solide resultater igennem hele denne periode.

På hovedsædet i Farsø, har virksomheden ca. 10.000 m2 under tag. Virksomheden etablerede sin første afdeling uden for Farsø i 2001, nærmere bestemt i Viborg. Siden er der kommet endnu i afdeling til i Herning i 2014, og en i Brønderslev i 2017 og for nyligt er der etableret samarbejde med en områdeforhandler i Østhimmerland om at sælge og servicere virksomhedens produkter og kunder.

Som det fremgår heraf, er virksomheden vokset støt for støt, år for år og er i dag en af de helt store spillere i Danmark på sit område.

Virksomheden beskæftiger 96 medarbejdere, hvoraf 53 er ansat i Farsø.
Virksomheden sælger og servicere landbrugsmaskiner – primært inden for mærket New Holland

Jeg vil gerne på Farsø Erhvervsråd vegne kåre Farmas A/S som vinder af Erhvervsprisen 2018.
Stort tillykke til Anette Rosengren, Poul V. Nielsen og Ole Rosengren, der alle er til stede her i aften til prisoverrækkelsen.

Stort tillykke med Erhvervsprisen 2018.