Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Frangaard Maskinfabrik – Erhvervspris 2017

Vi har en rigtig god tradition i Farsø Erhvervsråd i forlængelse af vores årlige generalforsamling med at anerkende en lokal virksomhed for en indsats, der fortjener Erhvervsprisen.

I bestyrelsen for erhvervsrådet er vi meget glade for denne tradition, da vi herved har mulighed for at fremhæve virksomheder i vores område, der er med til at gøre en forskel.

Brian Otte, Jørgen Fransgaard, Jens Ploug, Ivan Kristensen og Bjørn Kristensen

De virksomheder der igennem årene har modtaget prisen spænder utrolig bredt.

Prisen er gået både til små og store virksomheder, til nystartede og til virksomheder med mange år på bagen.

I forbindelse med kåringen af den virksomhed, der vinder prisen i 2017, har vi haft et dilemma, der er lidt usædvanlig.

Vi oplever i øjeblikket, at en række af virksomhederne i vores område er inde i en rigtig flot udvikling, der fortjener anerkendelse.  Virksomheder med hovedsæde i vores område, som etablerer nye afdelinger uden for Vesthimmerland, virksomheder der ansætter nye medarbejdere, virksomheder der flytter i nye og større lokaler, fordi de hidtidige lokaler har været for trange, virksomheder – der med baggrund i en produktion i vores lokalområde – oplever vækst på eksportmarkederne og omsætter deres produkter til store dele af verden.

Der har derfor været adskillige rigtige gode kandidater, som fortjener anerkendelse og hæder og derfor bestemt også har været værdige til at vinde Erhvervsprisen 2017.

I år skal prisen gå til en virksomhed, der blev etableret i 1967 – helt præcis d. 15. april.

Med lidt hurtig hovedregning er der altså tale om en virksomhed, der har 50 års jubilæum i år.

Alle virksomhedens produkter produceres på fabrikken her i vores lokalområde.

90% af virksomhedens produkter eksporteres til markeder over det meste af verden.

Virksomheden fik for alvor slået sit navn fast både i Danmark og i det store udland, da man i 80’erne indgik et sponsorat med en kendt idrætsudøver, der bl.a. blev verdensmester i 1993.

Virksomhedens produkter spænder bredt med det primære fokus indenfor maskiner til land- og skovbrug.

Man har stor fokus på konstant at følge med efterspørgslen og kundernes behov. Derfor udvikles der hvert år nye produkter.

Virksomheden beskæftiger 45 medarbejdere, der alle har base på virksomheden i lokalområdet.

Virksomheden havde i 2016 besøg af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Dette besøg blev iværksat af virksomheden med afsæt i manglende mobildækning i området omkring virksomhedens fabrik, hvilket er et stort problem for virksomheden i det daglige.

Af de nuværende medarbejdere, har 11 haft 25 års jubilæum, hvilket beviser at man lægger stor vægt på at fastholde virksomhedens medarbejdere.

Virksomhedens ejere, har arbejdet på virksomheden i mange år. Ejerkredsen er netop udvidet, så den i dag består af 4 personer, der alle har en nøglefunktion i virksomheden.

Virksomheden drives fra de lokaler, som stifteren og grundlæggeren overtog i 1967.

Virksomheden er beliggende i Fredbjerg lidt udenfor Farsø.
Jeg vil gerne på Farsø Erhvervsråd vegne kåre Fransgaard Maskinfabrik A/S som vinder af Erhvervsprisen 2017.
Stort tillykke til Jørgen Fransgaard, Jens Ploug, Ivan Kristensen og Bjørn Kristensen, der alle er til stede her i aften til prisoverrækkelsen.

Stort tillykke med Erhvervsprisen 2017.