Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Stistrup Camping – Erhvervspris 2008

For Erhvervsrådets bestyrelse har det ikke været svært at udpege årets modtager af Erhvervprisen 2008, ud fra de begrundelser der fulgte med indstillingen. Begrundelsen som formand for Farsø Erhvervsråd Mogens Jensen nævnte i sin tale i forbindelse med pris uddelingen.

En kærlighed til Danmark der voksede og voksede igennem 10 år, hvor det hollandske par Nienke Jonker og Krik Meurs gang på gang ferierede i Danmark.

I besluttede jer for at finde jeres egen campingplads i Danmark, som I kunne overtage, I lang tid kørte i rundt og kigged på mange forskellige emner, og pludselig en dag dukkede muligheden op for at overtage Stistup Camping, da det tidligere værtspar ønskede at afhænde den. I var overbeviste om, at det var det helt rigtige sted, I havde fundet, fra første øjeblik I satte jeres ben i Stistrup, lød det i talen fra Mogens Jensen.

I har begge stor erfaring med fra Holland. Krik har haft sin egen byggevirksomhed og Nienke har haft en ledende stilling i et stort coaching-firma, Men I var efterhånden trætte af at bo i et land, hvor der er 17 mio. mennesker stuvet sammen på et areal svarende til Danmark, hvilket helt naturligt medførte kæmpe køer overalt.

I Jylland har I fundet fred og ro – her er “højt til loftet”. Og campingpladsen er en perfekt ramme omkring realisering af jeres mange spændende idéer til fortsat udvikling. Der er i Stistup ekstra 9 ha. jord, gode sanitære forhold og en lækker swimmingpool. Herudover må siges, at campingpladsen har en fin placering lige ved Limfjorden, så der er en fod platform at udvikle på.
Straks efter overtagelsen gik I igang med at udvikle på campingpladsen, I har etableret solterrasse og soppebassin, og lige nu er I i fuld gang med at lave en vandrutschebane, I har en positiv indstilling til livet, og I har en vældig lyst til at udvikle og skabe nyt.
I supplerer hinanden utroligt godt. Nienke er strategen med de mange store planer, og Krik er den mere jordnære, taktiske og “praktiske gris”.

I har begge job ved siden af campingpladsen i erkendelse af, at det koster mange penge at udvikle stedet, men hver en krone I tjener, går til jeres projekter på og omkring pladsen.
I løbet af ganske kort tid er I blevet kendte og respekterende i lokalområde, og I har etableret et stort netværk i Danmark. Nienke er bestyrelsesmedlem i Farsø-Egnens Turistforening og I deltager aktivt i flere lokale foreninger. I er i fuld gang med at oprette et sort og tæt samarbejde med de andre campingpladser og turistaktivtier i området. “For kun ved fælles hjælp kan vi få nok turister til egnen” – det er I meget bevidste om.
I bekræfter begge at I har fået en fantastisk modtagelse af jeres faste kunder på campingpladsen, og I er i det hele taget faldet flot til på egnen, Her er der plads til hygge og snak, og der hersker en ånd i området, hvor man ikke er bange for at bakke op om nye initiativer,
Sidste år arrangerede I fodboldturnering for alle campingpladserne i sommersæsonen – en aktivitet, I gentager i år. På jeres flotte hjemmeside kan man se alle de spændende aktivtier, I har på campingpladsen, Af mange arrangementer for jeres gæster kan for eksempel nævnes grillaftner og bankospil. I har virkelig formået at skabe liv omkring jeres campingplads.

Samarbejde med andre er også et positivt kendetegn ved jer, Her tænker jeg på jeres fælles “road show” sammen med andre campingpladser i Himmerland på messer i Holland for at kapre flere gæster til Vesthimmerland, Flot initiativ af jer!
Vi ved at I har mange planer for fremtiden, og I har vist, at I er i stand til at realisere dem. Farsø Erhvervsråd ser frem til at følge jer i de kommende år, og I skal herfra have de bedste ønsker om medvind på jeres vej. Nu håber vi, at vi får en rigtig god sommer, så I kan høste resultaterne af jeres store indsats. Vi ønsker tillykke med Farsø Erhvervsråd pris, og samtidig vil vi ønske jer held og lykke i jeres fortsatte bestræbelser på at udvikle, Farsø-Egnen til et endnu bedre og velbesøgt turistområde. Og det er noget der betyder rigtigt meget for udviklingen af det samlede erhvervsliv i vores kommune.

Med disse ord vil jeg gerne overrække Erhvervsprisen for 2008 som en påskyndelse for jeres store indsats.