Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

KFUM Spejderne Graneborg (Farsø)

Spejder

  • Kontaktperson: Kenneth Jakobsen (Tlf. 40 54 34 42)
  • Facebook: Facebook-gruppe
  • Adresse: Graneborg, Industrivej 12, 9640 Farsø

KFUM Spejderne Graneborg (Farsø)

Som spejder får du venner for livet, udfordringer til både hoved og krop og så lærer du at at klare dig selv i alle livets situationer.

Spejder handler om at lære at klare sig selv og om at udvikle sig som et helt menneske, der er i stand til at gøre en positiv forskel i sit eget og andres liv.

På den måde adskiller spejder sig fra mange andre fritidsinteresser.

Som spejder lærer du at tage ansvar for din egen personlige udvikling, at vise respekt for andre mennesker og være ansvarlig over for naturen og det samfund, du er en del af.

Spejdernes Lejr 2022, Hedeland

Graneborg, spejderhytte

Bæver:

Bæverenheden er for børn, der går i børnehaveklasse til 0.-1. klasse.

Fantasirammen omkring bæverarbejdet er i bæverdammen, hvor man lærer at holde sammen, og at samarbejde. Som en del af fantasirammen lærer man at færdes i naturen og hører historier. 

Som i alle andre enheder lærer bæverne igennem leg og ved at gøre tingene i praksis.

Kontaktperson

Kenneth (Tlf. 21 18 84 08)

Ulv:

Ulveenheden er for børn, der går i 2.-4. klasse.

Ulvearbejdet har Junglebogen af Rudyard Kipling som fantasiramme. I junglen lærer ulvene igennem forskellige aktiviteter at omgås naturen med respekt, og at samarbejde i flokken.

Når man er ulv, begynder man at kigge på kort, øve knob og træne andre spejderfærdigheder. Alt foregår på et niveau, hvor alle kan være med, uden at have prøvet det før. Det kan dog variere fra gruppe til grupper, hvilke aktiviteter man laver.

Kontaktperson

Rasmus (Tlf. 40 55 75 47)

Trop:

Tropspejder er for børn, der går i 5.-8. klasse.

Aktiviteter kan bestå i at tage forskellige mærker, forberede ture og lejre, eller hjælpe gruppen med større opgaver. Efterhånden som spejderne bliver ældre, stiger aktiviteterne i sværhedsgrad samtidig med at graden af “voksenstyring” falder.

Der bliver sat meget fokus på princippet “Learning by doing”. Man lærer kun at bygge et raftetårn eller lave mad over bål ved at prøve. Når man er tropspejder, er man inddelt i patruljer, på samme måde som juniorerne.

Kontaktperson

Mette (Tlf. 61 11 94 14)